28.07.2024 / Puchar Zarządu

Markos

W dniu 28 lipca 2024 r. został przeprowadzony „Konkurs Wędkarski o Puchar Zarządu Koła Nr 18 Słupca Miasto” na Jeziorze Słupeckim /łowiono parami metodą dowolną/. W Konkursie wzięło udział 58 zawodników. Pogoda była bardzo kapryśna, frekwencja  wg listy zgłoszonych. Za pierwsze trzy miejsca i największą rybę Konkursu wręczono puchary.

Największą rybę Konkursu złowił: Piotr Szeniawski – karaś srebrzysty 1,62 kg.

Klasyfikacja końcowa Konkursu:

I           Ryszard Walisiak i Artur Walisiak                  8640

II         Paweł Szczepankiewicz i Andrzej Jaroński 8320

III        Janusz Pirucki i Miłosz Pirucki                        7620

IV        Stanisław Sobczak i Andrzej Byczek               6490

V         Lech Wrzosek i Kacper Kin                                 5570

VI        Aleksander Pomareńko i Marcin Prawucki   4810

VII       Stefan Furmaniak i Piotr Kowalczyk               4110

VIII     Leszek Górecki i Piotr Szeniawski                    3880

IX        Kamil Dopierała i Dariusz Knopkiewicz          3840

X         Marek Kostrzewski i Krzysztof Kostrzewski  3820

XI        Rafał Wojtaszak i Jakbub Wojtaszak              2970

XII       Roman Przybylski i Zenon Baranowski          2960

XIII      Łukasz Pachuta i Kacper Pachuta                    2790

XIV     Krystian Pachuta i Maksymilian Olszewski    2780

XV       Mikołaj Kozłowski i Tomasz Kozłowski          2630

 

Pierwsza sklasyfikowana dziesiątka /i za największą rybę Konkursu/ otrzymała nagrody rzeczowe w postaci sprzętu wędkarskiego. Dodatkowo poza Konkursem startowało dziewięciu juniorów, którzy otrzymali nagrody pocieszenia.

Puchary i nagrody rzeczowe wręczał Jacek Szczap Burmistrz Miasta Słupcy i Prezes Koła Roman Kwitowski.

Konkurs sędziowali: Roman Kwitowski – sędzia główny Konkursu oraz sędziowie sektorowi: Kazimierz Sobczak, Piotr KarpińskiDanuta Jabłońska.

Na zakończenie Konkursu wszyscy zawodnicy otrzymali z grilla kiełbaskę, kaszankę oraz chleb ze smalcem, ogórki małosolne, placek drożdżowy oraz napój. Katering przygotowali: Danuta Jabłońska, Piotr Karpiński i Katarzyna Kostrzewska – za co im serdecznie dziękujemy.

12 Komentarzy

    Chcesz dodawać komentarze?

    Zaloguj się, aby otrzymać dostęp do dodatkowych funkcjonalności serwisu.